Začetki podjetja LaMaS, računalniški inženiring, segajo v leto 1986 in razvoj prvih aplikacij za vodenje računovodstva gospodarskih družb (Saldakonti, Glavna knjiga, ...) s programoma DBASE in CLIPPER, ki sta danes del zgodovine informatike. Leta 1989 je Marko Lavrih ustanovil podjetje kot eno tedaj izjemno številnih družb z omejeno odgovornostjo.

Sledilo je obdobje postopne rasti in dopolnjevanja ponudbe, dokler ni bila leta 1993 v celoti pokrita  ponudba programskih aplikacij za področje računovodstva in financ tako za gospodarstvo kot za javni sektor.

V letu 1997 se je podjetje z vstopom družbenika Tomaža Simčiča razširilo na prodajo, vzdrževanje in servisiranje računalniške strojne opreme. S tem smo našim strankam prvič lahko ponudili povsem  celovite sistemske rešitve. Zaradi povečanega obsega dela je bila potrebna tudi selitev.

Ševilo naših zadovoljnih strank se je še povečevalo, zato so bile nujne kadrovske okrepitve in leta 2000 selitev v nove, večje prostore. Od leta 2007 LaMaS, računalniški inženiring, deluje v lastnih poslovnih prostorih na Sokolski ulici v Ivančni Gorici.

Tudi v zadnjih letih se rast podjetja nadaljuje, ponudba pa se vztrajno širi še na področje varnosti in nadzornih sistemov. Kljub številnim spremembam v poslovnem okolju vizija podjetja ostaja nespremenjena že ves čas obstoja: iskanje celovitih in trajnih rešitev za naše stranke na področju informatike, posebej na področjih računovodenja in financ.

 

01

 

 

 • Marko Lavrih, direktor, ustanovitelj podjetja, partner v firmi, vodja področja »komercialna programska oprema«
 • Tomaž Simčič, direktor, partner v firmi, vodja področja »računalniška strojna oprema«
 • Lidija Štrus, vodja skupnih služb (računovodstvo, komerciala, nabava, prodaja)
 • Dušan Mikec, vodja uporabniške podpore na terenu
 • Gašper Oven, vodja servisa, oddelek za reklamacije, podpora na daljavo

 

  Telefon e-mail
Lamas d.o.o. 01/7869-040, 051/612-923 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Marko Lavrih 041/612-923 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Tomaž Simčič 041/661-972 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Lidija Štrus 051/612-923 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Dušan Mikec 031/789-280 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

 

 

 

 

 

 

Obiščete nas lahko osebno v prodajno servisnem salonu od ponedeljka do petka med 9. in 16. uro.

 

LaMaS, d.o.o.,
Sokolska 5
1295 Ivančna Gorica

 

 

in klica na

01-7869-040 ali
051-612-923

ali e-pošte na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

 

 

Brez računalnika si komaj še predstavljamo dom in še težje delovno mesto. V naši ponudbi je raznovrstna računalniška oprema, ki bo zadovoljila tudi najizbirčnejše okuse. Želite hiter računalnik z zmogljivo grafiko in vrhunskim zaslonom? Zmogljiv strežnik, s katerim je povezanih več uporabnikov in nekaj skupnih naprav? Zanesljiv UPS sistem brezprekinitvenega napajanja, ki bo vaše dragocene podatke zaščitil tudi v primeru izpada električnega toka? Ali pa sodoben domač računalnik, sposoben prelevitve iz informacijske postaje v center za zabavo?

Postavite nam izziv!

Osebni računalnik je postal napogrešljiv spremljevalec našega vsakdana. Toda v poplavi različnih procesorjev, matičnih plošč, spominov in operaijskih sistemov se celo izkušeni uporabniki hitro zmedejo. Čeprav je dražji računalnik vedno hitrejši, ima več spomina, zmogljivejšo opremo in tako naprej, nihče nima na voljo neomejenih sredstev, zato je tudi na tem področju smiselno najprej načrtovati.

Za kakšna opravila ga pravzaprav potrebujemo? Ali lahko ocenimo, za koliko časa nam bo določena hitrost, kapaciteta, ločljivost zadoščala? Je smiselno plačati malce dražjo osnovno arhitekturo in si s  tem pustiti možnost za cenejše in enostavnejše nadgradnje sistema v bližnji prihodnosti? Pogovorite se z našimi strokovnjaki in izkoristite njihove izkušnje s stotinami zadovoljnih strank v preteklosti.

Ker pri svojem delu nenehno spremljamo razvoj strojne in programske opreme, se še kako dobro zavedamo prepletenosti obeh področij in znamo tudi oceniti smernice razvoja v prihodnosti. Pri nas boste ne le sestavili najprimernejšo kombinacijo računalniške opreme, ampak tudi dobili ustrezno programsko opremo, s katero jo boste najbolje izkoristili in protivirusne programe za zaščito(link).

Na vašo željo vam lahko računalnik povežemo še  z video nadzornim sistemom, da boste lahko na najenostavnejši način vse podatke zbirali in obdelovali na enem mestu. Tudi za vzdrževanje, popravljanje in nadgradnjo se lahko obrnete na nas, saj se dobro zavedamo, da zadovoljen kupec pričakuje učinkovite in celovite storitve po konkurenčnih cenah. Pokličite nas na: 01-7869-040 ali 051-612-923 ali nam pišite na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

 

02

Izberite protivirusni program ESET NOD32 za varno in učinkovito delo z računalnikom.

Kot je računalnik nepogrešljiv v informacijski družbi, so protivirusni programi obvezen del opreme zasebnega in poslovnega uporabnika. Neverjetna količina podatkov, ki jih nenehno izmenjujemo z drugimi računalniki prek različnih omrežij, je privlačna vaba za vsakovrstne spletne nepridiprave.

Zanesljiv protivirusni program vas bo zaščitil pred nenehnimi grožnjami, ki prežijo na vaše dragocene podatke, poslovne in osebne ob vsakem stiku vašega računalnika z drugimi računalniki ali nosilci informacij (na primer z USB ključki). Ker se virusi nenehno razvijajo in izpopolnjujejo, je nenehna izboljšava in izpopolnjevanje protivirusnih programov nuja, zato se je namesto nakupa že pred leti uveljavil naročniški sistem. Eset NOD32 je zanesljiv partner, ki ponuja vrsto naročniških rešitev za različne uporabnike.

Če ga želite preizkusiti, si brezplačno 30 dnevno različico programa namestite tukaj. (link)

ESET NOD32 je v letnih testiranjih neodvisnih recenzentov vedno uvrščen pri vrhu lestvic najboljših antivirusnih programov. Zavedati se moramo, da je na trgu približno dvajset ponudnikov, ki zadovoljivo opravljajo svoje naloge varovanja, a nihče ni popoln, saj razvijalci zlonamernih datotek nenehni iščejo nove poti do vaših podatkov.

Z veseljem opažamo, da nas ocene uvrščajo najvišje prav na področjih, kjer so uporabniki najzahtevnejši, saj ESET NOD32 odlikujejo:

 • komaj opazno delovanje v ozadju, ki ne upočasnjuje računalnika,
 • skoraj zanemarljivo opažanje takoimenovanih lažnih pretenj,
 • odlična dokumentacija in vrhunska podpora,
 • zmožnost predvidevanja razvoja, zaradi česar odkrije tudi povsem nove viruse.

Če se že uvrščate v skupino zadovoljnh uporabnikov, lahko licenco na preprost način obnovite s pomočjo spodnjega obrazca.

Računalnik je orodje, ki lahko večkratno povrne svojo vrednost, če ga ustrezno uporabljamo in vzdržujemo. Pri LaMaS d.o.o. vam ne bomo le sestavili željene strojne konfiguracije, ampak tudi naložili ustrezno programsko opremo, tako brezplačno kot licenčno, a s tem se naše sodelovanje nikakor ne konča.

Vsem svojim strankam omogočamo neprekinjeno vzdrževanje računalniške opreme v skladu z željami in potrebami vsake stranke posebej. Če strojna ali programska oprema v določenem trenutku iz karšnegakoli razloga zataji, se bomo odzvali na vaš klic in vam pomagali. Včasih bo dovolj kratek posvet po telefonu, drugič bomo vzpostavili video povezavo, tretjič spet bomo morali poslati strokovnjaka k vam, a vedno bomo strmeeli k najhitrejši in jastrokovnejši rešitvi vaše težave, ki bo za vas tudi cenovno najugodnejša.

Za vas lahko vzpostavimo sistem hrambe podatkov, da bo tisto najdragocenejše, kar premore vaš računalnik - vaši poslovni podatki - vedno, tudi v primeru višje sile, čim bolj na varnem. Seveda lahko pomagamo tudi tistim, ki računalnikov niso kupili pri nas, saj imamo dolgoletne izkušnje z najrazličnejšimi vrstami strojne in programske opreme, svoje znanje pa dnevno izpopolnjujemo in nadgrajujemo.

Kaj pa lahko storite sami, še preden se zalomi?

 1. Svojo računalniško opremo redno čistite. Prah in vlaga sta naravna sovražnika vse strojne opreme.
 2. Svojo programsko opremo redno posodabljajte. Še posebej bodite pozorni na primerno zaščito pred virusi in drugo škodljivo programsko kodo.
 3. Bodite previdni pri obiskovanju spletnih strani. Če imate opravka z neznanci, nikakor ne izdajajte svojih osebnih podatkov, še posebej ne različnih gesel.
 4. Redno izdelujte varnostne kopije svojih najpomembnejših dokumentov, preglednic in vsega, kar potrebujete za nemoteno delo.
 5. Imejte našo telefonsko številko na vidnem mestu. Ko se boste znašli pred prezahtevno oviro, vam bomo z veseljem priskočili na pomoč.

 

Računovodstvo je nepogrešljiv del vsakega posla. Zaradi številnih podrobnosti, na katere moramo paziti, in pogostega spreminjanja predpisov, so nam računovodski programi v dragoceno pomoč. Lamas d.o.o. ima na tem področju že več kot četrt stoletja izkušenj. Ob nenehnem spremljanju zakonodaje, prilagajanju sodobnim načinom poslovanja in upoštevanju izkušenj naših strank iz najrazličnejših panog smo razvili uporabniku prijazne in učinkovite rešitve, kjer prek enotnega vmesnika dostopamo do vseh elementov, ki jih za poslovanje potrebujejo:

 • samostojni podjetniki,
 • javni zavodi,
 • gospodarske družbe,
 • ustanove,
 • društva,

in druge pravne osebe.

Naši programi za računovodstvo vsebujejo vse potrebne podsisteme, kot so:

 • Glavna knjiga z Davčnimi evidencami in Saldakonti,
 • Materialno knjigovodstvo,
 • Osnovna sredstva z drobnim inventarjem,
 • Obračun plač in honorarjev z oddajo obrazcev,
 • Delovni nalogi,
 • Potni nalogi.

Za operativno delo trženja in prodaje smo razvili:

 • splošne rešitve (Fakturiranje, ki je na željo strank lahko integrirano s konsignacijskim, materialnim ali skladiščnim poslovanjem; POS prodaja za različne blagovne in storitvene dejavnosti, ...),
 • specifične rešitve (avtomobilski servis, prevozništvo, pralnice in kemične čistilnice, ...).

Pri svojem delu imamo vedno v mislih končnega uporabnika, ki si ob varnosti in zanesljivosti, želi čim bolj učinkovite izrabe časa. Naša programska oprema zasnovana tako, da se izognemo podvajanju dela, vsi vnešeni podatki pa se samodejno prenašajo med posameznimi postavkami, od začetnega vnosa do oddaje zaključnih poročil.

Knjigovodsko, računovodsko in finančno poslovanje smo olajšali številnim zadovoljnim strankam iz proizvodnih, storitvenih in trgovskih dejavnosti. Programsko opremo za vas razvijemo, prilagodimo, namestimo, nadgrajujemo in vzdržujemo. Dokaz za kakovost našega dela je tudi certifikat AAA (link na osnovno), ki ga dosega manj kot odstotek podjetij v Sloveniji.

Če vas zanima še več, nas pokličite, nam pišite, ali se oglasite osebno (link-kontakt?). Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

04

Zanesljivi in cenovno ugodni video nadzorni sistemi omogočajo tehnično varovanje 24 ur na dan, vse dni v letu. Izberite pravo kombinacijo za varen dom ali poslovni prostor.

Časi okornih, energijsko potratnih in k pogostim okvaram nagnjenih nadzornih kamer so dokončno mimo. Sodoben nadzorni sistem temelji na kompletih, ki vsebujejo visokoločljivostne kamere, digitalni snemalnik in ustrezne kabelska ali brezžične povezave, uporaba pa je preprosta in se je vsakdo privadi v le nekaj minutah. Na voljo je skoraj neskončno število rešitev za varovanje ljudi ali premoženja, ki so pogojene predvsem z uporabnikovimi potrebami.

Če torej razmišljate o video nadzoru v podjetju ali domačem varnostnem sistemu, o domofonu, s katerim boste prihranili nekaj dragocenih minut, alarmu, ki bo pomagal k mirnejšemu spancu, sistemu kamer, s katerimi boste lahko nadzirali in izboljševali delovni postopek ali zgolj o lažni kameri, ki ima presenetljivo močan preventivni učinek za zgolj simbolno ceno, nas pokličite na 01/7869-040 ali nam pišite na eMail.

Ponudimo vam lahko opremo in hkrati posredujemo pri pooblaščenih izvajalcih z ustreznimi licencami za svetovanje, montažo in zagon opreme.

 

 

06

Akcija

 

TeamViewer

 

 

 
 
 

Ta spletna stran uporablja za svoje delovanje spletne piškotke. Več o nas in piškotkih tukaj.

  Se strinjate?
EU Cookie Directive Module Information